STAR spoorwegmuseum Stadskanaal

STAR spoorwegmuseum Stadskanaal

Een rit in een stoomtrein!

Een onvergetelijke belevenis is een bezoek aan de Museumspoorlijn S.T.A.R. en een rit met een historische diesel- of stoomtrein door prachtige Groninger land.  In het nieuwe ingerichte museum in de rijtuigenloods is een unieke verzameling authentieke attributen van de spoorwegen van vroeger te vinden en de collectie ‘Van NOLS tot STAR’.

Tijdens de vele rijdagen voor het publiek met vaste vertrektijden kunnen groepen zeer betaalbaar een rit met de trein meemaken. Er wordt dan speciaal voor de groep een rijtuig gereserveerd in de gewenste trein.  

Mocht men echter een eigen trein willen huren, dan zijn er zelfs voor kleine groepen al zeer betaalbare mogelijkheden. Grotere groepen kunnen kiezen uit een diesel- of stoomtrein.

Bij de Museumspoorlijn S.T.A.R. is alles voor minder validen toegankelijk, er zijn aangepaste rolstoelwagons beschikbaar, ruime invalidentoiletten en in het museumgedeelte is een lift. De stations in Stadskanaal en Veendam zijn goed bereikbaar voor bussen en beschikken over mooie horeca faciliteiten. 

Ga naar de website